Konstnärssamtal med Jem Southam

Område: Kristianstad med Åhus
Arena/Plats:
Kategori: Litteratur & föredrag

Möt fotografen och konstnären Jem Southam i ett samtal om hans konstnärsskap.

Jem Southam är en av Storbritanniens främsta landskapsfotografer. Hans fotoserier kännetecknas av en tålmodig dokumentation av landskapsförändringar över lång tid på bestämda platser. Resultatet blir bilder som berikar de faktiska fysiska landskapen med ljus, minnen, drömmar och berättelser. På utställningen presenteras bilder av kritklippor i Normandie, vintriga bilder vid ån Exe i Devon där Jem Southam bor, en skogstjärn fotograferad regelbundet under olika årstider och ett öde, postindustriellt landskap i Cumbria som annars är känt för det natursköna Lake District.

Platserna som fotograferas är ofta svårtillgängliga och den analoga kamerautrustning som används väger 20-30 kilo. Resultatet av hans tålmodiga dokumentation är storslagna bilder som berikar de faktiska fysiska landskapen med ljus, minnen, drömmar och berättelser.

Jem Southam är född i Bristol 1950 och bosatt i Exeter, Devon. Han är professor i fotografi vid Plymouth University. Han har ställt ut i stora delar av världen samt gett ut flera böcker.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)44-13 52 45
E-post
marika.reutersward@regionmuseet.se
Arrangör
Kristianstads konsthall

Länkar

Villkor

Prisinformation
Fri entré

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!