Musikaliska Strandhugg: Leonard Cohen på svenska

Område: Kristianstad med Åhus
Kategori: Konsert

Janerik Lundqvist framför sina tolkningar av Leonard Cohen, ackompanjerad av pianisten Rune Lindqvist samt Kathrin Grube på altfiol och Kalle Engquist med kören Sanctus.

Efter Cohen Events i Montreal, New York, Berlin och många andra platser, se www.janeriklundqvist.com har Janerik Lundqvists tolkningar av Leonard Cohen blivit mycket uppskattade på festivaler och konserter runt om i världen. Med svenska texter av honom själv, Ulf Lundell, Klas Östergren, Mikael Wiehe, Rikard Wolff, Johan Theorin och inte minst Jimmy Ginsby, har han charmat många, till och med Leonard Cohen själv… Till Janeriks tyska skivbolag Meyer Records i Köln: Leonard Cohen: Please tell Janerik how much I enjoy and appreciate his versions of my songs. He has truly brought them to live. What a singer! I am deeply touched. /Warm regards Leonard

Kören som Kalle Engquist leder heter Sanctus, och den har funnits cirka fem år och bildades av Ingegerd Skåring. Det är en blandad kör, det vill säga både män och kvinnor, cirka 25 st. Kören sjunger mestadels på högmässorna i Heliga trefaldighetskyrkan, men när tillfälle deltar de med glädje även i andra projekt. Kvällens konsert genomförde vi i höstas med 700 helnöjda åhörare i Trefaldighetskyrkan.

Kalle Engquist har jobbat 2,5 år som organist i Heliga trefaldighets församling. Han ansvarar för musikverksamheten i Heliga Trefaldighetskyrkan, både som musiker och producent för externa produktioner. Han leder förutom Sanctus, den lite mer konsertinriktade kören, Cantores Trinitatis (Trefaldighetssångarna).

Rune Lindqvist född och uppvuxen i Bjärnum. Började som 5-åring sina första pianostudier. Efter avlagd kantorsexamen blev det fortsatta studier vid Malmö Musikhögskola. Redan som 15-åring blev han upptäckt som en lyhörd och följsam ackompanjatör, vilket under åren utvecklats till många uppdrag och till en bred erfarenhet i olika musikaliska sammanhang både i Skandinavien och USA. Som bakgrund kan också nämnas att han varit musikledare vid folkhögskola, under 15 år varit Högskolelektor i musikens metodik samt de senaste 17 åren verksam som kyrkomusiker. Rune är också en ofta anlitad studiomusiker och har medverkat i en mängd inspelningar. Han har dessutom medverkat som kapellmästare i en mångfald av radio- och TV-program. Som exempel kan nämnas Bengt Roslunds och Göte Strandsjös omtyckta TV-serie Sång på gång. Under 20 års tid var han ordinarie pianist till Sonja Stjernquist. De senaste 10 åren ett utvecklat samarbete med Leonard Cohen-tolkaren Janerik Lundqvist.
Rune arbetar nu i huvudsak som frilansmusiker.

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)733-13 53 13
Kontaktperson
Kristina Jungbeck
E-post
kristina.jungbeck@kristianstad.se
Arrangör
Kristianstads kommun, Kultur & Fritid

Länkar

Villkor

Prisinformation
Gratis

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 10 aug 2017 19:00 - 21:00 @ Tivoliparken, Kristianstad
OK

Karta