Musikaliska Strandhugg: Fröken Elvis

Område: Kristianstad med Åhus
Kategori: Konsert
Datum: Torsdag 3 aug 2017

Det har varit intensiva år för medlemmarna i Fröken Elvis. Sedan debutalbumet Elvis på svenska som kom för två vårar sedan har gruppen översköljts av förfrågningar; bokningarna sträcker sig en bra bit in i 2019.

Inget talar för att gruppen får mindre att göra nu när deras andra fullängdare kommer. Albumet har release den 24 maj och heter Kungen och vi.

Kungen, i albumtiteln är såklart the King of Rock ’n’ Roll. Precis som på debutalbumet, närmar sig Fröken Elvis sin Presley med ett brett känslospektrum. Det är ömsom vibrerande, ömsom ömsint – det är ösigt och bitvis humoristiskt.

En av framgångsfaktorerna är genomgående lyckade adaptioner av de amerikanska texterna. Trots att förlagorna har ganska många år på nacken lyckas Fröken Elvis få sina versioner att kännas både nära och nutida. Och utan att frångå kärnan i originalen. Det får man nämligen inte. På nya albumet återfinns bland annat superhiten Suspicious minds, i Fröken Elvis version Så misstänksam; en låt som tog tre år att få en godkänd översättning på.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
3 Aug
Torsdag 3 aug 2017 19:00 - 21:00 Tivoliparken, Kristianstad

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)733-13 53 13
Kontaktperson
Kristina Jungbeck
E-post
kristina.jungbeck@kristianstad.se
Arrangör
Kristianstads kommun, Kultur & Fritid

Länkar

Villkor

Prisinformation
Gratis

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tor 3 aug 2017 19:00 - 21:00 @ Tivoliparken, Kristianstad
OK

Karta