Maxida Märak

Område: Kristianstad med Åhus
Kategori: Konsert
Datum: Lördag 9 sep 2017

Det finns många lager av Maxida Märak; artist, musikproducent, skådespelare och människorättsaktivist.

Endast 27 år gammal har hon redan en mångfacetterad bakgrund där hon bland annat skrivit musik och medverkat i Dramaten-föreställningen Den e vi, Martina Haags film Glada hälsningar från Missångerträsk och som en av huvudrollsinnehavarna SVT-serien Midnattssol (skaparna bakom Bron). Förra sommaren fick svenska folket lära känna hennes historia i Sommar i P1 och i februari i år ledde hon Grammisgalan tillsammans med Magnus Carlsson.

Hösten 2016 släpptes debut EP:n “1”. Första singeln ”Äter upp dig” är rå och svettig och som gjord för dansgolvet. I ”Möts vid rondellen” tar Maxida Märak med lyssnaren till baksidan av glesbygden, småstäderna, byn och alla de glömda platserna. Till platser där okunskap inte är komiskt när det kommer till kritan, den är snarare livsfarlig.

Den förenande tråden genom allt hon har tagit för sig är stoltheten över det samiska ursprunget. I hennes musikskapande blandar Maxida Märak elektroniskt med jojk och rap, där hon integrerar Sápmis och Sveriges popkulturer på ett unikt sätt.

Maxida är aktuell med den nya singeln Dansa hur jag vill från nya Ep:n ”5” samt som en av deltagarna i SVT:s populära program Jills veranda som drar igång i november.

Konserten är en del av årets Bokfestival.
Kulturkvarteret, Lilla salen

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
9 Sep
Lördag 9 sep 2017 20:00 - 22:00 Kulturkvarteret, Kristianstad

Kontaktinformation

Arrangör
Musik i Syd och Kristianstads kommun, Kultur & fritid

Länkar

Villkor

Prisinformation
Ordinarie 275 SEK (exkl. serviceavgift), ungdomspris 170 SEK (exkl. serviceavgift). Förköp hos Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken (010-747 22 72), Kristianstad Tourist Center (044-13 53 35), på kulturkvarteret.com eller i entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan arrangemanget.
Speciella behov
Rullstolsanpassat

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 9 sep 2017 20:00 - 22:00 @ Kulturkvarteret, Kristianstad
OK

Karta