Kulturdagen på Gamlegården

Område: Kristianstad med Åhus
Kategori: Barn & familj, Mat, Musik
Datum: Lördag 26 aug 2017

Mitt på bostadsområ­det Gamlegården sprudlar det av sång, musik och dans i augusti. ABK:s Kulturdag är ett unikt arrangemang där etablerade artister, boende på Gamlegården och kulturföreningar uppträder på samma scen mitt i bostadsområdet. Och allt är gratis. Gamlegårdsparken kommer att fyllas av folkdans, hiphop, jazz, popmusik, världsmusik men också av mattält, hoppborgar, hästar, utställare, besökare med flera.

ABK:s Kulturdag har arrangerats varje år sedan 2003 och har vuxit till att bli ett av Kristianstads största gratisevenemang för hela familjen.

Flera tusen besökare från hela kommunen kommer för att ta del av de många aktiviteterna och artistframträdandena. Här finns något för alla åldrar!

På stora scenen uppträder varje år både lokala och nationella/internationella artister. I år ser du bland annat bluesdrottningen Louise Hoffsten, en av Sveriges mest folkkära sångerskor, Ali Dhaanto, megastjärnan inom den somaliska dhaantomusiken och Hamza Hirsi som vann Sparbankens kulturstipendium ifjol för sitt poesi och ordtrolleri.

I det stora mattältet – Världens Mat – kan du köpa smakportioner á 20 kronor med mat och bakverk från hela världen. Ett 30-tal boende och föreningar från Gamlegården lagar och säljer maten och får på så sätt dela med sig av sin matkultur.

Barn och ungdomar bjuds utöver detta på roliga aktiviteter så som hoppborgar, ponnyridning, ansiktsmålning, straffskytte i fotboll och handboll och mer därtill.
Dessutom! Tävlingar med fina priser, bouleturnering och inte minst eldshowen som avslutar dagen.

Alla framträdanden och aktiviteter är gratis!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Aug
Lördag 26 aug 2017 11:00 - 18:00 Gamlegårdsparken, Kristianstad

Kontaktinformation

Kontaktperson
Helena Lundahl
E-post
helena.lundahl@abk.se
Arrangör
ABK

Länkar

Villkor

Prisinformation
Fritt inträde. Smakportionerna i Världens mat kostar 20 kronor – allt annat bjuder ABK på!
Speciella behov
Rullstolsanpassat

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 26 aug 2017 11:00 - 18:00 @ Gamlegårdsparken, Kristianstad
OK

Karta