Ett utbrott av hårdrock!

Område: Kristianstad med Åhus
Kategori: Konsert
Datum: Lördag 2 sep 2017

Missa inte när Kristianstad äntligen besöks av två av hårdrockens mest hårdföra fanbärare under en gudsförgäten septemberkväll! På scen: Portrait och Helvetets Port.

Hårdrock, heavy metal, metal, metall – kärt barn har många namn, men alltför få uppvisningar. Missa därför inte när Kristianstad äntligen besöks av två av hårdrockens mest hårdföra fanbärare under en gudsförgäten septemberkväll.

Portrait
Portrait bildades i Kristianstad 2006 och efter en demo, en 7"-singel och det självbetitlade debutalbumet på undergroundbolag skrev de kontrakt med Metal Blade Records som givit ut fullängdarna Crimen Laesae Majestatis Divinae (2011) och Crossroads (2014). Lagom till spelningen på Kulturkvarteret kommer fjärde albumet Burn the World att vara ute.

Bandet beskriver sin musik som tidlös, mörk och kompromisslös heavy metal med rötterna långt bortom denna värld. Spelningen i september blir bandets första i Kristianstad sedan 2011.

Helvetets Port
Bandet hade i flera år Göteborg som hemstad men huserar sedan några år tillbaka i egen studio strax utanför Kristianstad. Även om bandet officiellt startades 2003 så är det en konstruktion som funnits i grundaren och sångaren Witchfinders hjärna sedan år 2000. Bandnamnet som är taget från en låttitel med den svenska gruppen Bedlam, för tankarna tillbaka till ett tidigt 80-tal då tusentals ungdomar bar jeansjackor med pins och tygmärken. I musiken gör sig samma decennium påmint och låtarna har en idag svårfunnen originalitet. Första släppet var en 7"-singel på tyskt bolag 2005, följt av fullängdsalbumet Exodus to Hell 2009 och en självbetitlad mini-LP året därpå. Efter några års tystnad har bandet börjat uppträda sparsmakat igen. Med sitt andra album på väg börjar konserterna dugga tätare och för första gången någonsin tar de sin tidlösa hårdrock till Kristianstad!

Kulturkvarteret, Lilla salen

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
2 Sep
Lördag 2 sep 2017 19:00 - 21:00 Kulturkvarteret, Kristianstad

Kontaktinformation

Arrangör
Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid i samarbete med Kompakt Disk

Länkar

Villkor

Prisinformation
Ordinarie 225 SEK (exkl. serviceavgift), Förköp hos Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken (010-747 22 72), Kristianstad Tourist Center (044-13 53 35), på kulturkvarteret.com eller i entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan arrangemanget.
Speciella behov
Rullstolsanpassat

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 2 sep 2017 19:00 - 21:00 @ Kulturkvarteret, Kristianstad
OK

Karta