Den musicerande hjärnan

Område: Kristianstad med Åhus
Kategori: Konsert, Litteratur & föredrag
Datum: Tisdag 17 okt 2017

Hur hanterar vår hjärna musik och vad är det egentligen som händer när vi upplever kreativitet och flow? Upplev en konsert och föreläsning med Fredrik Ullén – en av Sveriges mest framstående hjärnforskare och konsertpianister.

Som forskare har han fått stort internationellt genomslag och som solist framträtt vid många ledande festivaler och konserthus. Fredrik Ullén är professor i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet i Stockholm. Hans forskning fokuserar på expertis och kreativitet, alltså de hjärnmekanismer som gör att vi kan prestera på hög nivå inom ett visst område efter många år av träning. Ett särskilt fokus ligger på musik och musiker som modell för expertis. En forskningslinje rör också samband mellan psykologiskt flow, motivation, kreativitet och välbefinnande.

Vid sidan av sin verksamhet som forskare är Fredrik internationellt aktiv som konsertpianist. Han har framträtt som solist vid många ledande festivaler och konserthus i Europa och USA. Fredrik samarbetar också sedan länge med det ledande klassiska skivbolaget BIS Records, och är representerad på drygt 20 CD-skivor, som vunnit många utmärkelser i internationell press. Han är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien sedan 2007.

Forskare berättar är en föreläsningsserie som drivs av UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum och som presenterar den mest tongivande forskningen som bedrivs inom musik och annan kultur för barn och unga i Sverige i dag.

Kulturkvarteret, Stora salen

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Okt
Tisdag 17 okt 2017 19:00 - 21:00 Kulturkvarteret, Kristianstad

Kontaktinformation

Arrangör
Stjärnserien/UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum och Kultur & fritid

Länkar

Villkor

Prisinformation
Ordinarie 180 SEK (exkl. serviceavgift) Förköp hos Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken (010-747 22 72), Kristianstad Tourist Center (044-13 53 35), på kulturkvarteret.com eller i entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan arrangemanget.
Speciella behov
Rullstolsanpassat

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 17 okt 2017 19:00 - 21:00 @ Kulturkvarteret, Kristianstad
OK

Karta