Helt klassiskt! MalleusIncus

Område: Kristianstad med Åhus
Kategori: Konsert
Datum: Tisdag 3 okt 2017

Duon, Johan Bridger och Patrick Raab, har en bred repertoar som innefattar både nyare originalkompositioner för slagverk och transkriberade verk. Med en förkärlek till vibrafon och marimba utforskar de möjligheterna hos en mängd slaginstrument.

Slagverkarna Johan Bridger och Patrick Raab bildar tillsammans duon MalleusIncus, som sedan 1996 framgångsrikt konserterat i såväl Europa och USA som i Japan. Duon vann den ansedda tävlingen International Marimba Duo Competition i Belgien 2004 och deras breda repertoar innefattar både nyare originalkompositioner för slagverk och transkriberade verk, så som Bachs Goldbergvariationer. MalleusIncus utforskar genom sitt musicerande möjligheterna hos de många olika slagverksinstrument som används, med en särskild förkärlek till vibrafon och marimba.

Johan Bridger har gjort ett stort antal uppskattade och kritikerrosade soloframträdanden och spelat med ett flertal svenska och utländska orkestrar. Han har uppträtt på scener som Mariinskijteatern och Carnegie Hall och samarbetet med artister som Per Tengstrand, Hugo Ticciati och Håkan Hardenberger. Utöver det egna konserterandet undervisar Johan vid flera skolor, bland annat Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och Musikhögskolan i Malmö.

Patrick Raab är soloslagverkare på Kungliga Operan i Köpenhamn och pukist i Concerto Copenhagen. Han har framträtt ett flertal gånger i tv och radio och är en eftertraktad musiker i de skandinaviska orkestrarna, både som slagverkare och pukist.

PROGRAM
Bach – Goldbergvariationer, Viñao och Piazzolla – Argentina Tango Groove

OM HELT KLASSISKT!
Här låter vi den klassiska musiken möta sin publik på ett nytt sätt. Vi tar ett kliv bort från föreställningen om hur den klassiska konserten ska vara och låter musiker och publik komma nära varandra. Helt klassiskt! vill erbjuda fantastisk kammarmusik på den lilla scenen och ge utrymme för att upptäcka något nytt.

3 okt: MalleusIncus
28 nov: Barockens kvinnor

Kulturkvarteret, Bistroscenen

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
3 Okt
Tisdag 3 okt 2017 19:00 - 21:00 Kulturkvarteret, Kristianstad

Kontaktinformation

Arrangör
Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid

Länkar

Villkor

Prisinformation
Ordinarie 150 SEK (exkl. serviceavgift), ungdom upp till 20 år 75 SEK. Förköp hos Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken (010-747 22 72), Kristianstad Tourist Center (044-13 53 35), på kulturkvarteret.com eller i entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan arrangemanget.
Speciella behov
Rullstolsanpassat

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 3 okt 2017 19:00 - 21:00 @ Kulturkvarteret, Kristianstad
OK

Karta