Mat är kultur: Surtantens surade

Område: Kristianstad med Åhus
Kategori: Konsert
Datum: Tisdag 31 okt 2017

Jenny Neikell driver företaget Surtantens syrade som tillverkar ekologiska, mjölksyrade grönsaker och håller föreläsningar och kurser i fermentering.

Jennys flerfaldigt prisbelönta bok Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier är utgiven på Norstedts förlag. Den innehåller spännande recept där man använder levande, hälsosamma mikroorganismer för att ”tillaga” olika råvaror och skapa fantastiska, unika smakupplevelser.

Under denna föreläsning berättar Jenny om de fascinerande mikroorganismerna och allt gott de gör för oss människor, framförallt på tallriken, men även i kroppen. Vi får också en inblick i fermenteringens historia och kulturella betydelse för människan. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under denna föreläsning får du möjlighet att ställa frågor och ta del av hennes kunskap. Välkommen till en spännande värld av smaker, dofter och mikroorganismer!Stjärnserie
Kulturkvarteret, Bistroscenen

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
31 Okt
Tisdag 31 okt 2017 18:00 - 19:30 Kulturkvarteret, Kristianstad

Kontaktinformation

Arrangör
Stjärnserien/Musik i Syd och Kultur & fritid

Länkar

Villkor

Prisinformation
150 kr (+ serviceavgift) Förköp hos Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken (010-747 22 72), Kristianstad Tourist Center (044-13 53 35), på kulturkvarteret.com eller i entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan arrangemanget.
Speciella behov
Rullstolsanpassat

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Tis 31 okt 2017 18:00 - 19:30 @ Kulturkvarteret, Kristianstad
OK

Karta