Bonnie Bishop (US)

Område: Kristianstad med Åhus
Kategori: Konsert, Litteratur & föredrag
Datum: Lördag 11 nov 2017

Ingen kan påstå att Bonnie Bishop haft en spikrak och självklar karriär. Trots en del framgångar under hennes tidiga karriär lossnade det aldrig riktigt.

Inte heller efter att hon skrivit låten Not cause I wanted to till Bonnie Raitt kom det stora genombrottet. Låten hamnade på Bonnie Raitts album Slipstream som 2013 kammade hem en Grammy för årets bästa amerikanska album.

Ett ständigt turnerande tog till slut ut sin rätt och efter en panikattack som tvingade henne till akuten flyttade hon hem till sitt föräldrahem i Texas och beslöt sig för att musikkarriären var över. Hon började istället skriva ner berättelser om sitt liv och erfarenheter hon fått. Bonnie skulle satsa på en skrivarkarriär istället för musiken. Ett samtal till David Macias på Thirty Tigers, som bland annat har hand om artisterna Lucinda Williams, Patty Griffin, Sturgill Simpson and Isbell, förändrade dock planerna. In kommer countryscenens utan tvekan största producent David Cobb som då producerade Chris Stapleton.

Bonnie uppmanades att börja sjunga soul istället för country. Med David Cobb som producent och en mer soulbetonad musik kom albumet Aint who I was till och slog ned som en bomb på americanascenen i USA under 2016.

Soul eller country? Bra fråga, svaret är nog en hel del av varje och mycket mycket mer. Tänk Bonnie Raitt och Shelby Lynne fast ändå helt eget.

Kulturkvarteret, Lilla salen

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
11 Nov
Lördag 11 nov 2017 21:30 - 22:00 Kulturkvarteret, Kristianstad

Kontaktinformation

Arrangör
Stjärnserien/Musik i Syd, Kultur & fritid och Kompakt Disk

Länkar

Villkor

Prisinformation
Ordinarie 250 SEK (exkl. serviceavgift) Förköp hos Galleria Boulevard/Coop City Förbutiken (010-747 22 72), Kristianstad Tourist Center (044-13 53 35), på kulturkvarteret.com eller i entrén på Kulturkvarteret/Biljettkassan som i regel öppnar en timme innan arrangemanget.
Speciella behov
Rullstolsanpassat

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 11 nov 2017 21:30 - 22:00 @ Kulturkvarteret, Kristianstad
OK

Karta