Tidernas Skåne

Adress: Stora Torg, 291 32 Kristianstad Visa karta

Adress: Stora Torg, 291 32 Kristianstad

Är du beredd att resa tillbaka i tiden och upptäcka spåren i Skåne genom tusentals år? Utställningen Tidernas Skåne är en utställning om Skånes historia och landskap.

Följ tiden från kall tundra till oändliga åkerfält, eller vandra planlöst fram och tillbaka mellan årtusenden. Slå dig ner i skuggan av livets träd och fundera en stund över då och nu. Låt dig roas och oroas, var nyfiken och ifrågasättande. Mycket kommer att kännas bekant, annat främmande.

Genom portaler kan du besöka perioder av Skånes 14 000-åriga historia. Här träffar du människor och djur som levt i Skåne. Det du ser i kombination med ljud och ljus ska ge dig känsla av att vara människa i Skåne i olika tidsperioder.

Utställningen går att upptäcka med hela familjen.

Lunchvisningar: 27 november, 4 december och 11 december
Familjevisning: 10 januari

Regionmuseet Kristianstad har alltid fri entré och ligger 200 meter från Centralstationen. Regionmuseet har utställningslokaler med både basutställningar och nya utställningar. I museet finns även en konsthall och ett café.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  +46 (0)44-13 58 00
 • E-post
  info@regionmuseet.se
 • Webbsida
 • Länk till Youtube
 • Öppettider
  September–maj: tisdag–fredag kl. 12–17, lördag–söndag kl. 11–16. Juni–augusti: alla dagar kl. 11–17. Speciella öppettider vid helger och lov. Besök museets webbsida för mer information.
 • Prisinformation
  Fri entré