Degeberga-Widtsköfle GK

Adress: Segesholmsvägen 126, 29791 Vittskövle Datum: Måndag 10 maj 2010 - torsdag 19 jul 2018 Visa karta

Adress: Segesholmsvägen 126, 29791 Vittskövle

En åretruntbana med skotska förtecken.
Degeberga-Widtsköfle GK har ett grundmurat, gott rykte i golfsverige.Hit strömmar också greenfeegäster från hela Sverige och de norra delarna av kontinenten, lockade av den något "osvenska" och annorlunda banan med sina behagliga inramningar.
Ändå är känslan av trivsam familjeklubb högst påtaglig.

Vår golfbana, ritad av Tommy Nordström, är byggd på ett optimalt underlag av ren sandjord. De under så gott som hela året fasta spelytorna, ger banan sin speciella links-karaktär. Generösa fairway, kantade av vajande rödsvingelruff som tillsammans med naturliga talldungar mjukt ramar in hålen. Upphöjda, hårda och väl inbunkrade greener ställer krav på bollkontroll och planering av spelet.
Greenområdena som är mjukt ondulerade med kortklippt gräs runt puttytorna, möjliggör och inbjuder till stor variation i närspelet. Det är framförallt greenområden och det fasta, snabba underlaget som bestämmer speltaktiken.Spelare med lågt handicap kommer att märka att det krävs ett väl genomtänkt och kontrollerat slag för att träffa och få bollen att stanna på green.
Medel och höghandicapparen måste inför slaget mot green bedöma om chansen att träffa green är rimlig. För mycket chanstagande ger oftast ett svårare slag från en djup bunker eller ett knepigt läge runt green.
Säkert mycket bättre att slå ett försiktigare slag och placera sig för ett lättare inspel.
Vi har en golbana som, trots sin längd på scorekortet, belönar bollkontroll och skickligt närspel mycket mer än de 300-meters utslag som den moderna utrustningen möjliggör.

Show more

Tillfällen

Datum    
23 Aug
Onsdag 23 aug 2017
24 Aug
Torsdag 24 aug 2017
25 Aug
Fredag 25 aug 2017
26 Aug
Lördag 26 aug 2017

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 44355 035
  • E-post
    info@dwgolfklubb.se