Den blå linjen - gruppaktivitetet

Adress: 29672 Yngsjö Visa karta

Adress: 29672 Yngsjö

Följ med på en vandring längs Den Blå Linjen, längs med havet i Hanöbukten. Mat och möten med ålafiskare, konstnärer och konsthantverkare och till kvällen skön säng att vila i på något av våra trevliga boenden.

Vandringarna sker mellan Åhus och Maglehem, längs kusten som kallas Ålakusten. Starten kan vara i Åhus, en vacker medeltida stad, känd för såväl ål, glass, glas som Absolut vodka eller någon annanstans längs vägen. Besöksmålen avlöser varandra. I ålabodarna berättar ålafiskare, som fiskat i generationer, om det unika hantverket.

Under vandringen kommer gruppen i kontakt med flera världsberömda företag och formgivare och bjuds på olika varianter av konstupplevelser i ateljéer där kustens kända konstnärer, konsthantverkare och designers visar skulpturer, oljor, akvareller, smide, keramik och textil samt bjuder på sin egen favoriträtt.

Här finns även musikupplevelserna, teater, show och betraktelse om Absolut, vinprovning från egen vingård och andra kulinariska upplevelser.

Boenden och restauranger serverar i mesta möjliga mån ekologiska och närproducerade specialiteter från kusten och Skåne.

Show more

Om denna aktivitet