Fladdermusvandring Kristianstad

Adress: Naturum Kristianstad Kristianstad

Adress: Naturum Kristianstad Kristianstad

Efter solnedgång vaknar nattens djur. Vi beger oss ut med ficklampa och fladdermusdetektor för att lära mer om de hemlighetsfulla fladdermössen. Ett spännande äventyr för både stora och små, en sällsynt möjlighet att få uppleva dessa otroliga djur på nära håll.

Många fladdermusarter har påträffats i Kristianstad. Här finns flera olika biotoper som lockar olika slags insekter och därmed olika slags fladdermöss; Helgeå med dess strandängar och vassar, Tivoliparken med stora och gamla träd. Med hjälp av fladdermusdetektorer försöker vi kika in i fladdermössens värld. En annorlunda och spännande upplevelse!

Vilda Kristianstad!

Sommarens fyra fladdermusevenemang i Kristianstad är ett samarbete mellan Vilda Kristianstad, naturguiden Espen Jensen och Stefan Viktorsson.


Vi träffas vid Naturum Vattenrike. Pris 200 kr. Barn gratis tillsammans med betalande vuxen. Fika ingår. Evenemanget tar ca två timmar.

I Sverige har man upptäckt 19 olika arter av fladdermöss. Samtliga finns i Skåne. De är insektsätande, nattaktiva däggdjur och vissa kan bli över 30 år gamla. Somliga flyttar söderut på hösten medan andra stannar kvar och sover i grottor, på vindar och i jordkällare. Min ambition är att ge fladdermössen den positiva uppmärksamhet de förtjänar! Visste du tex. att en endaste fladdermus kan äta över 2000 myggor på en natt?

Show more

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 706341113