Kulturkvarteret Kristianstad

Adress: Kanalgatan 30, 291 34 Kristianstad Visa karta

Adress: Kanalgatan 30, 291 34 Kristianstad

Kulturkvarteret Kristianstad är en mötesplats där man under avslappnade former kan kombinera kultur med mat och dryck.

I Kulturkvarteret presenteras ett genrebrett utbud med bland annat konserter, familjeföreställningar, litteratur, teater, stand-up, föreläsningar och kulturluncher.

I Kulturkvarteret finns tre salar för konferens. Stora salen, Lilla salen och Verandan.

Stora salen är en salong med 412 platser och är utrustad med en modern ljud- och ljusanläggning. Salen har hörslinga med IR-system, och är handikappanpassad med ett antal specialplatser samt entré med ramp- och hissmöjligheter.

Lilla salen som är ombyggd 2014 till en s.k. Blackbox, med fantastisk akustik, inredd i nordisk designtradition. Salen är handikappsanpassad och rymmer upp till 150 personer. Lilla salen är i första hand avsedd för mindre musikarrangemang och hyrs även ut för evenemang och sammankomster, t.ex. årsmöten, föreläsningar etc. I Lilla salen finns en Steinwayflygel och en modern ljus- och ljudanläggning. Det finns tillgång till bildkanon, overhead, större duk och blädderblock.

Verandan är ett rum som fungerar både som mindre konferensrum och loge för artister i anslutning till LIlla salen. Verandan har ett litet pentry, handikappatoalett och direktingång till scenen, som även är tillgänglig för rullstolsburna.

Show more

Om denna aktivitet

 • Kapacitet
  Antal konferensrum: 3 Antal personer i biosittning: 412
 • Senaste renovering
  2014
 • Telefonnummer (Bokning)
  +46 (0)709-20 58 23
 • E-post
  caroline.gustafsson@musikisyd.se
 • Kontaktperson
  Caroline Gustafsson
 • Webbsida
 • Restaurangtext
  I Kulturkvarteret finns ett café och bistro.